Månadsbrev banan mars

Foto: 2024-03-01, Nya dammen mellan hål 5,11 och 12.

Foto: 2024-03-01, Nya dammen mellan hål 5,11 och 12.

Hej,

Mars månad och ljuset börjar komma tillbaka.

Vi har gått från temperaturer på ner till -25 °c i januari till växlande vinter och tunga regnperioder under februari. Men äntligen nu i mars ser vi solen i väderprognosen igen. Nu räcker det med vinter och skitväder! Vi vill börja starta upp banan för er. Vi står beredda men vädret bestämmer, så hur det blir får vi se.

Mycket är på gång denna vår. Det största projektet vi håller på att planera för är en justering av hål 11 och hål 12. Hål 11 skall bli ett par 5 och hål 12 skall rätas upp, samt en ny damm mellan hål 11, 12 och 5:an. Varför då? Jo för att ge några exempel så ökar vi säkerheten på hålen och vi kommer upp till par 72 igen. Vi kommer även att få mer av den härliga golf- och naturupplevelsen vi har här, samtidigt som vår nya damm gör en stor miljönytta för djurliv och vattenrening och dessutom kommer vi få mer vattenreserv till bevattningen. Detta är inte gjort i en handvändning och kommer byggas i etapper för att störa spelet minimalt. Bygget sker i samråd med myndigheter.
 Den 19 februari hade vi tillräcklig tjäle för att köra i gång grävningen av den nya dammen samt förbereda kullar ute på ytan som är mellan 11:ans green och flygfältet där den nya sträckningen skall ligga. På grund av omslag till plussidan och regn den 23 februari avbröt vi, men jag är riktigt nöjd för vi fixade halva dammen på 3 dagar vilket är en bedrift i sig. Som vädret är nu pausar vi till det börjar torka upp och då återupptar vi jobbet ute på fältet bakom 11:ans green där vi inte stör spelet. Resterande av dammen kommer att grävas nästa vinter. Vi har flera stora och väl genomförda ombyggnationer bakom oss så vi kommer även göra detta riktigt bra för er! Mer information om detta kommer löpande.  Utöver detta så har vi jobb på G som maskinvård, röjningar, städa banan efter högvatten, underhåll av fastigheter m.m.

Banan har varit mycket stängd i vinter och det beror på vädret vi haft. Många är nyfikna på när banan skall öppna på vintergreener igen. Och svaret på den frågan är, som det ser ut nu så är banan under tjällossning och är väldigt blöt och känslig. Vår ambition är att öppna vintergreener igen så fort vi har en stabil yta att spela på.

Jag vill välkomna Ulf Karlsson till teamet på Fjällbacka GK. Ulf kommer främst jobba som vaktmästare och då sköta om byggnader, se till så det är rent och fint runt klubbhusområdet, sköta rangen samt mycket mer.

Vi har en ledig tjänst på banan inför denna säsong. Gillar du att jobba ute, köra maskiner eller spelar du golf så är detta något för dig! Vid intresse skicka ett mail till robert@fjallbackagk.se

Det har varit en tuff vinter men banan ser för årstiden bra ut.

Vi avslutar med lite bilder från 2023.

Ha det bra där ute!

Med vänlig hälsning Robert Molin / Banchef

 

 

Januari

Januari

Februari

Februari

Mars

Mars

April

April

Maj

Maj

Juni

Juni

Juli

Juli

Augusti

Augusti

September

September

Oktober

Oktober

November

November

December

December

Fler artiklar