Månadsbrev banan maj

Foto:2024-05-06, Hål 7 och 8

Foto:2024-05-06, Hål 7 och 8

Hej!

Maj månad och värmen är här.

Ja, det svänger fort! Vi har gått från frost till sommartemperaturer på nolltid. Även när det gäller blötan så har det gått fort till torra spelytor.

Just nu har vi på banan väldigt mycket att göra. Det beror på att vi inte har kommit åt banan för att den tills nu varit väldigt blöt. Så nu när banan är torr och gräset börjar växa kommer mycket jobb på samma gång. Vi har klippningar, gödslingar, bunkerjusteringar, dräneringsjobb, bevattningsjusteringar, asfaltering, snygga till runt nya dammen, trimning, snickerier, lagningar samt mycket mer. Vi jobbar på så mycket vi kan.  Och nästa vecka har vi Svenska Touren här som kör igång sin tävling på torsdag. Jag är övertygat om att spelarna även detta år kommer att åka härifrån nöjda.

Vi har lite märken efter vintern på greenområdena men dessa kommer att snabbt grönska med värmen. Banan blir bättre för varje dag nu. Greenerna är riktigt bra!  

Golfsuget är stort och det spelas mycket vilket är underbart! Men glöm inte bort att laga ditt, alternativt andras nedslagsmärken samt lägg tillbaka uppslagen torv. Tack!

Golfa på!

Vi ses!

MVH Robert Molin/Banchef