Månadsbrev banan april

Foto: 2024-04-03, Green 7

Foto: 2024-04-03, Green 7

Hej!

April månad och banan är öppen.

Vi öppnade banan till påsk och många njöt av en runda på sommargreener i hyfsat väder. Banan grönskade otroligt mycket under påskhelgen. Men vi får inte glömma bort att det är tidigt på säsongen och i skrivande stund yr snön utanför fönsterrutan. Vi kan och kommer att få frostmornar, det som händer då är att vi stänger banan tills frosten har släppt.

Inför öppningen av banan gjordes alla klippningar förutom ruffen. Vi har även luftat och dressat greener samt startat upp bevattningen. Och som pricken över i fick vi även ut våra nya teeskyltar innan påskhelgen.

Vad är i pipeline? För att ge några exempel så skall det färdigställas runt den nya dammen samt asfaltera från portalen vid bilparkering till puttinggreen. Får vi lite stabilare väder kommer vi att finjustera och så nya tee på hål 10. Inom en snar framtid kommer en robotgräsklippare att sköta klippningen på rangen åt oss. Detta innebär att stängning av rangen pga. skötsel kommer att minimeras.

Vi vill välkomman våra nya medarbetare Matteo Olsson och Magnus Skogs till bangänget. Vi är ett starkt bangäng inför säsong 2024.

Nu när banan är öppen igen, kommer vi att stöta på varandra där ute. Tänk på vår säkerhet och att det är vår arbetsplats. Är vi inom ramen för nästa slag invänta klartecken från oss innan du slår! Tänk även på att laga nedslagsmärke, även andras om de har missat att lagat. Tack på förhand!

Tack till alla glada medlemmar som ställer upp på våra städdagar.

Golfbilar kommer att tillåtas när vi har en rejäl tork.

Ha de gött.  

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef  

Fler artiklar