Månadsbrev banan oktober

Foto: 2023-10-02, Green 8

Foto: 2023-10-02, Green 8

Hej!

Oktober månad och vi börjar få lite höstkänsla.

Ja det är fortfarande varmt väder, dock lite för mycket nederbörd för min smak. Vi håller banan i bra skick men nu när vi kommer till hösten och upptorkningen tar längre tid samtidigt som tillväxten är fortsatt hög blir det svårare att hålla en toppkvalitet.

Det finns en tid före hummergolfen och en tid efter. Med det menar jag att fram till hummergolfen går vi inte in och påbörjar större höstjobb på banan utan det påbörjas efter, den tid vi har framför oss nu. Det som är på gång är teerenoveringar samt förbättringar av bevattningssystemet och dräneringar och en massa mer. Vi brinner för att förbättra och utveckla Fjällbacka GK i stället för att bara ”sköta”. Jag vet att den utveckling vi har gillas av er medlemmar och gäster, vilket är guld och vi går en spännande framtid tillmötes.    

Lite övrig information, blir det kallare eller extremt blött väder kan det bli aktuellt att stänga vissa tee. Golfbil är tyvärr ingen självklarhet under en blöt höst så kolla med kansliet vad som gäller för dagen. Om vi gör ett jobb på fairway så kan det bli så att hålet kortas ner så kan vi jobba ostört och ni kan slå ut ostört.

Ha det fint där ute!

Med vänlig hälsning Robert Molin / Banchef