Månadsbrev banan november

Foto: 2023-11-03, Green 9

Foto: 2023-11-03, Green 9

Hej,

November månad och det rullar på trots skitväder.

Ja, detta år går till historien som det tråkigaste vädermässigt. Året började väldigt kallt för att snabbt slå om till varmt och väldigt torrt. Det var här som det börjades diskuteras om ett nytt torkår som 2018 (men ack vad fel dem hade) och från början på juli har det varit tråkväder med regn. Men det roliga i kråksången är att det har spelats massor av golf under året och det är vi glada över.

På grund av detta väderläge vi har och haft kommer inte alla tänkta jobb på banan bli av tyvärr. Ett av de stora planerade höstjobben var att bygga om alla tee på hål 10 till ett stort tee, 40 meter långt. Problemet är här att det inte går någon transportväg till 10:ans tee vilket betyder att alla massor måste köras dit på gräset. Vi fick ju nästan 2 veckor utan regn i början av oktober så då passade vi på att köra in massor och lägga på hög bredvid tee om regnet skulle komma tillbaka, och tur var det för regnet kom tillbaka med besked. En bit över 300 ton har körts på gräset och vi lyckades bra med detta. Detta kommer bli ett riktigt bra utslag!

Lite andra jobb som pågår/på gång är genomgång av bevattningsspridare, rensning av dräneringar, vinterservice av maskiner, luftning, dressning, målning av banutrustning samt fastighetsvård m.m.

Vinterutslag och vintergreener är utsatta på banan. Alla grästee är stängda för säsongen och vinterutslag gäller. Vid frost gäller ALLTID spel mot vintergreen. Kan även bli så att vi stänger hela bana om det blir för blött eller känsligt.

Från och med fredagen den 3 nov är det vagnförbud.

Ha det bra där ute i höstmörkret!

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef