Månadsbrev banan augusti

Foto: 2023-08-01, Green 14

Foto: 2023-08-01, Green 14

Hej,

Augusti månad och vi väntar på stabilare väder.

Ja nu är vi inne i augusti och hoppas på stabilare väder.  Som Ledin sjunger ”sommaren är kort de mesta regnar bort” stämmer bra på juli månad. Men det har inte regnat så mycket att bankvalitén har varit sämre, snarare tvärt om, det är bara de sköna sommardagarna som känts väldigt få. Men det positiva, när vi inte ligger på stranden eller åker ut med båt eller på andra äventyr, är att det har varit perfekt för golf! Jag får rekordvibbar på antalet spelade ronder under juli här på Fjällbacka GK.

Full bana från tidig morgon till sen kväll sliter på banan! Det är viktigt att vi golfare tar hand om banan när vi spelar golf för att hålla den fin och behålla kvalitén över dagen och säsongen. Självklart för vissa främmande för andra. Gör du detta? Lagar nedslagsmärke och lägger tillbaka upplagen torv samt trycker till torven med foten. Krattar ordentligt efter dig i bunkrar och tänker på att just där du krattar kan nästa boll ligga samt lägger tillbaka hela kratta i bunkern. Tar med dig din pegg från tee även den trasiga. Går runt greenbunker i stället för att gå mellan green och bunker. Slänger ditt skräp i en papperskorg. Gör du detta tackar vi dig! Gör du det inte är det dags att börja!

För att allt skall rulla på enligt schema så behöver vi vara 7 arbetare på banan. Tyvärr har vi sedan en tid tillbaka varit ett par man kort. Detta går tyvärr inte ihop så vi måste flytta på moment å trolla med knäna. Jag tycker vi hittills har fixat det hyfsat bra.  

Tänk på vår säkerhet och slå inga stressade slag mot banarbetare. Invänta alltid klartecken från oss innan du slår! Vi är där för att göra det fint för dig, ha tålamod.  

Snart är det höst igen och då skall vi fortsätta utveckla och förbättra Fjällbacka GK!

Ha det fint där ute, golfa på och ta hand om varandra och banan.

Med vänlig hälsning Robert Molin / Banchef

Fler artiklar

Namn Datum
Månadsbrev banan oktober 2023-10-03
Månadsbrev banan september 2023-09-01
Medaljörer DM H-80 BDGF 2023-08-15
Månadsbrev banan augusti 2023-08-02
KM 2023 2023-07-28